Skip to content
Laat je horen en doe met ons mee!
Jouw ervaringen zijn van belang
Waarom meedoen?

Ik doe mee!

Waarom meedoen?

We willen graag weten waar jij tegenaan loopt in Tilburg en welke ideeën jij hebt om meedoen in Tilburg te verbeteren.

Wat kun je doen

1. Melden

Er zijn momenten waarop je tegen obstakels kunt oplopen vanwege je beperking. 

Op het gebied van mobiliteit, werk, inkomen, onderwijs, wmo, welzijn, ontoegankelijkheid.

Jouw ervaringen hebben wel degelijk zin/effect

2.  Je ervaringsdeskundigheid inzetten

Wil je iets doen? Vind je het belangrijk dat Tilburg een inclusieve stad is. Help mee! We hebben mensen nodig die willen vertellen over hun leven met een beperking.

Vrijwilliger Marieke zet zich in om de toe­gankelijkheid van Tilburg te verbeteren

Al zo’n 11 jaar doe ik vrijwilligerswerk binnen de Oogvereniging. De Oogvereniging en Toegankelijk Tilburg werken veel samen om Tilburg toegankelijker te maken. Zo ben ik ook met Toegankelijk Tilburg in contact gekomen.

Het afgelopen jaar hebben we in het centrum van Tilburg de knelpunten in looproutes voor blinden en slechtzienden in kaart gebracht. Samen met Toegankelijk Tilburg hebben we hier een rapportage van gemaakt voor de gemeente. Bijna alle knelpunten zijn nu ook opgelost. Het is fijn om te merken dat we gehoord worden.

Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring in te zetten om mensen “zonder” beperking te laten zien dat wat voor hen vanzelfsprekend is, voor mij niet altijd het geval is. Mijn vrijwilligerswerk is heel afwisselend, omdat je steeds nieuwe mensen ontmoet. Dat maakt het ook zo leuk.

Vrijwilliger Frans geeft voorlichting op de basisscholen in Tilburg

Na zijn revalidatieperiode wilde ik gaan sporten en meldde me bij Loket Z voor een aanvraag voor een sportrolstoel. De medewerker van Loket Z wees mij op Toegankelijk Tilburg en de mogelijkheden om daar vrijwilligerswerk te doen. Zo ben ik 10 jaar geleden bij Toegankelijk Tilburg terecht gekomen.

Ik ben begonnen met voorlichting geven bij het scholenproject. Ik vertel kinderen over mijn leven met een handicap. Ik laat ze zien dat een handicap niet zielig is én dat er heel veel dingen zijn die ik wel kan. Geen voorlichting verloopt hetzelfde en ook werk ik iedere keer met een andere vrijwilliger samen. Dat biedt veel afwisseling.

Naast het scholenproject zet ik me ook in voor de “meetclub” van Toegankelijk Tilburg. Samen met een andere vrijwilliger ga ik op pad om de toegankelijkheid van gebouwen te bekijken. Ik vind het leuk om ondernemers tips te geven hoe zij de toegankelijkheid van hun gebouw kunnen verbeteren. Kortom ik heb het erg naar mijn zin bij Toegankelijk Tilburg.

Samen maken we Tilburg toegankelijker Doe jij mee?